facebook  linkedin  twitter

"Dank je wel voor het mooie boek, de workshop en de coaching. Het heeft mij heel veel steun, herkenning en erkenning gegeven om dit spannende traject aan te durven gaan."

Moeder in je eentje: het verhaal van Maartje

maartjethijsvoetenMaartje (41), moeder van Thijs (5): 

“Ik was begin dertig toen ik voorzichtig begon na te denken over het idee om alleen een kind te krijgen. Maar was ik niet te jong? Was dit niet een keuze die je pas maakt als je tegen de veertig loopt? En belangrijker nog: zou het praktisch en financieel wel kunnen? Ik wilde eerst weten of het überhaupt haalbaar was, voor ik me er emotioneel in zou laten zakken.

Waarom een spermadonor geen oplossing is

donoroplossing

Als je geen partner hebt, maar wel het sterke verlangen moeder te worden, zijn er mogelijkheden om je kinderwens vorm te geven. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een spermadonor.

Maar met de keuze voor een spermadonor ben je er nog niet.

Er volgen meer keuzes: wordt het een donor van de spermabank? Of een ‘bekende’?

The Vikings are coming

vikingsarecoming2


In 2015 was de documentaire The vikings are coming bij de BBC te zien. ‘Ontroerend en ontluisterend’, schreef iemand toen als reactie. En dat was wat mij betreft goed verwoord.

Nu, drie jaar later, heb ik hem opnieuw bekeken. En opnieuw ben ik geraakt.

Groot onderzoek solomoederschap 2018

2018onderzoeksolomoederschap

Wie zijn nou die vrouwen die kiezen voor solomoederschap (of dat overwegen)? Waarom maken ze deze keuze? Wat zijn hun grootste twijfels? Hoe doorlopen ze zo'n proces en hoe lang doen ze daar eigenlijk over?

Het zijn vragen van klanten, die willen weten of ze de enige zijn die de keuze moeilijk vinden, die willen weten of anderen dezelfde twijfels hebben, en die houvast willen voor hun eigen proces.

Openheid is een werkwoord

OpenheidOpen zijn over de donorachtergrond van je (toekomstige) kind is belangrijk. Dat is de heersende opinie. Maar dat is lang niet altijd zo geweest. Integendeel!

In de jaren ’60 schreef dr. Levie, een van de pioniers op KID gebied, dat het ‘… ten enenmale ondoenlijk, ongewenst en ook overbodig is het kind in te lichten’.