facebook  linkedin  twitter

"Ik voel me rustiger. Opgelucht. Iets wat ik graag wil mag er zijn! Die hele kinderwens was een beetje een verdriet-project aan het worden ..."
(workshop Stilstaan bij je kinderwens)

Regie over je kinderwens

Ik help je de regie over je kinderwens te nemen. Want ook als het niet gelukt is om (op tijd) een geschikte partner te vinden, zijn er mogelijkheden om je verlangen naar een kind te realiseren.

Het leven loopt soms anders dan je gedacht of gehoopt had: de partner met wie je samen een gezin had willen stichten is er niet. Of misschien heb je een relatie, maar wil hij/zij geen kind(meer), en zul je de liefde moeten afwegen tegen je kinderwens.

 

Je hebt een keuze. Altijd.

Ook in je eentje kun je moeder worden.

Die stap zetten kan moeilijk zijn. Spannend en veelomvattend. Maar er is maar één iemand die kan bepalen of alleenstaand moederschap ook jouw keuze kan zijn, en dat ben jij zelf.

Omdat het zo'n grote, levensbepalende beslissing is, is het helemaal niet gek als je erin vast loopt. De weg kwijt raakt.

 

Ik kan je helpen door te zorgen voor

 

Rust, overzicht en antwoorden op je vragen

Omdat je weet wat er kan, wat voor jou belangrijk is en waar je informatie vindt of terecht kunt met je vragen of voor een behandeling is het een stuk rustiger geworden in je hoofd.

 

Duidelijkheid over de praktische consequenties

Wat het voor jou in praktische zin betekent om alleen moeder te worden: financiën, netwerk, het combineren van werk en zorg. 

 

Maximale tijd om een geschikte donor/vader te vinden

Als je de mogelijkheden kent en weet wat voor jou belangrijk is bij de donorkeuze, kun je heel doelgericht in actie komen en/of op zoek gaan.

 

Vertrouwen in je beslissing

Je kunt een weloverwogen afweging maken, op basis van 'objectieve' informatie en ervaringsverhalen van andere vrouwen, BAM-moeders, donoren en kinderen. Je mag vertrouwen op de keuzes die je maakt, omdat je goed en serieus hebt nagedacht over hoe het voor jou, en meer nog voor jouw eventuele kind zal zijn.

 

Steun en eigen kracht

Je kunt je wens of je plannen met meer vertrouwen delen met je omgeving. Je kunt beter dealen met lastige situaties en je weet waar je terecht kunt voor steun en inspiratie.

 

Ik help je in actie te komen en keuzes te maken. Stappen zetten, actief bezig zijn met je kinderwens. Misschien eerst kleine stapjes en kleine keuzes, maar uiteindelijk ook het grote besluit over wel of niet.

 

Aanpak

Het is niet 'zomaar' dat ik werk met alleenstaande vrouwen die een kinderwens hebben. Ik vind daar wat van, op basis van mijn eigen ervaring, gevoed door onderzoeken, boeken en artikelen, en geinspireerd door talloze gesprekken met vele betrokkenen en bovenal met de vrouwen zelf.

 

Drie uitgangspunten

  • Een kinderwens is een heel natuurlijk verlangen. Ook als je alleen bent.
  • Alleen kiezen voor een kind kan een verantwoorde keuze zijn.
  • Alleen kiezen voor een kind is een ingrijpende keuze, voor jou én voor je kind

 

Dat betekent dat je tijd nodig hebt voor bezinning, om naar je gevoelens, verlangens en gedachten te kijken. Concrete informatie om inzicht te krijgen in de praktische consequenties van de keuze voor alleenstaand moederschap.

Omdat het zo'n ingrijpende en veelomvattende keuze is, is het helemaal niet gek als je niet goed weet waar je moet beginnen, je jezelf verliest in vicieuze denkcirkels en ook angst en twijfel voelt bij het maken van een keuze.

 

Overzicht, structuur en een stappenplan

Als jij behoefte hebt aan overzicht, structuur en een stappenplan om beweging te krijgen in het dilemma geen partner, wel een kinderwens, ben je hier op de goede plek.

 

Lees verder bij

Activiteiten