facebook  linkedin  twitter


"Een zeer inspirerende avond, het zet een en ander op een praktische manier echt in beweging!"
(Kinderwens wegwijzer informatieavond)

Arianne

Arianne heeft een traject gedaan met 3 coachingsgesprekken. Zij blikt terug:

Wat eraan vooraf ging

"In april 2014 stelde ik mijzelf voor het eerst de vraag “Wil ik alleen een kind?” Mijn zoektocht naar een antwoord begon met het lezen van je boek. Gevolgd door het bijwonen van je informatieavond “Kinderwens Wegwijzer” in september.

Die avond was voor mij echt een keerpunt van denken naar doen.

Vol energie en overtuiging dat ik op een “ja” uit zou komen begon ik stapsgewijs antwoorden te zoeken op de 3 grote vragen “Wil ik het (alleen)?”, “Mag ik het?” en “Kan ik het?”. Je vele tips boden me daarbij houvast.

Behoefte aan positieve energie, regie en actie

Na een paar maanden raakte ik die houvast toch kwijt en liep ik vast in het vele denken, dubben en twijfelen.

Ik zag steeds meer beren op mijn weg en van mijn kracht, overtuiging en energie was weinig meer over. Het lukte me niet om de regie weer terug te pakken.

Zodoende heb ik jou gevraagd om mij te helpen weer in de actie-modus te komen.

In ons 1e gesprek kwam naar voren dat “Bang” wel het allesoverheersende thema was dat de positieve, krachtige thema’s dreigde te overschaduwen.

Door daarover in gesprek te gaan kreeg ik nieuwe inzichten en deed ik interessante ontdekkingen.

aanmoediging - bemoediging

Al gelijk na ons 1e gesprek merkte ik een plezierige, positieve, spanning in m’n lijf. Het voelde alsof er weer voorzichtig energie en kracht begon te stromen.

Er was echt al wat in beweging gezet.

Aan de opdrachten ter voorbereiding van het tweede gesprek heb ik thuis met veel plezier gewerkt en ze hielpen mij om uit mijn hoofd te komen.

En wat vond ik het fijn dat je mij aanmoedigde en bemoedigde bij het bellen naar de klinieken. Want wat had ik daar tegenaan zitten hikken zeg.

Kracht en inspiratie

Het bespreken van de gemaakte opdrachten in ons 2e gesprek heeft mij doen beseffen dat de komst van een kindje misschien wel een einde kan gaan maken aan de voortdurende onrust/onbalans die mijn leven de afgelopen jaren kenmerkt. Het kan betekenis aan mijn leven geven.

Dit inzicht heeft er voor gezorgd dat ik me een stuk krachtiger ben gaan voelen ten aanzien van het solomoederschap.

Het inspiratiebord rondom mijn kinderwens / het moederschap dat ik naderhand thuis heb gemaakt heeft daar ook aan bijgedragen. Een leuke tastbare herinnering waar ik blij van word als ik ernaar kijk.

Ons 3e gesprek vormde een mooie afsluiting waarin we begonnen zijn om mijn zachtere krachten een gezicht te geven – tastbaar te maken. Zij hebben mij ook wat te vertellen en kunnen tegenwicht bieden aan de soms schreeuwende beren op de weg. Ze zijn nog “under construction” maar ik bespreek ze binnenkort graag nog met je. Fijn dat je dat nog wilt doen.

Oplossingen kunnen soms zo eenvoudig zijn

Concluderend kan ik zeggen dat je me geholpen hebt om mijn twijfels en angsten te relativeren of er een plekje voor te vinden.

Jij wist mijn hersenspinsels pakkend samen te vatten en terug te brengen tot de kern.

Oplossingen kunnen soms zo eenvoudig zijn dat ik ze gewoonweg niet zag. En mijn overtuigingen om voor solomoederschap te gaan zijn flink aangesterkt.

Ja, er gaan zeker nog teleurstellingen komen en twijfels gaan vast en zeker de kop weer op steken. Maar ik heb nu een paar mooie collages en inspiratieborden waar ik op terug kan vallen.

Ja, ik wil!

Het antwoord op de vraag “Wil ik alleen een kind? is dus een “ja” geworden. Ik durf nu hardop uit te spreken dat ik er voor wil gaan. De eerste intake is zelfs al gepland.

En dat, Barbara, heb ik aan jou te danken. Daar wil ik je dan ook ontzettend voor bedanken!

Jij bood mij een veilige, vertrouwde omgeving waarin mijn twijfels en gevoelens er mochten zijn zonder daar een oordeel aan te koppelen. Ik heb onze gesprekken als heel prettig ervaren.

Ik heb vertrouwen in wat komen gaat."

 

Arianne (2015)

 

Individuele coaching, ook iets voor jou?

 

Tags: individuele coaching,, ervaringsverhaal