facebook  linkedin  twitter

 
"Bijzonder dat je zo snel zo'n vertrouwde sfeer weet te creëren"
(workshop Stilstaan bij je kinderwens)

Alleen een kind - Denise Hilhorst

CoverAlleeneenkind

In maart 2013 verscheen Alleen een kind van journaliste Denise Hilhorst.

In dit boekje beschrijft zij kort de mogelijkheden die er zijn om je kinderwens zonder partner te vervullen. Maar bovenal laat zij vrouwen aan het woord die vertellen hoe zij hun keuzeproces hebben ervaren, welke wegen zij hebben bewandeld om zwanger te raken en hoe zij het bewust alleenstaand moederschap ervaren. Ook een aantal deskundigen geeft kort commentaar.

Alleen een kind geeft een beknopt overzicht van wat er komt kijken bij de keuze voor alleenstaand moederschap. De ervaringsverhalen bieden herkenning en de (helaas zeer korte) commentaren van de deskundigen zijn geruststellend voor de vrouwen die deze keuze overwegen.

Gezin zonder vader

Zo zegt ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut Steven Pont dat een gezin zonder vader niet de meest optimale situatie is: 'Maar heel veel situaties zijn niet optimaal. Het leven ontvouwt zich nu eenmaal niet altijd in zijn volle glorie. Dat betekent nog niet dat je dit niet moet doen.

Een kind dat zonder vader opgroeit, komt niet per definitie verknipt uit zijn jeugd. Een kind kan zo veel dingen tegenkomen in zijn leven, en dit is dan zijn ding. Als je nou zeker wist dat het verkeerd af zou lopen, dan zou je er natuurlijk niet voor moeten kiezen. Maar zo ligt het niet.

Zie het als een reis maken naar een koud gebied. Je bereidt je goed voor, neemt extra voorzorgsmaatregelen, maar je gáát wel.' (p. 40)

 

Denise Hilhorst / Alleen een kind. Je kinderwens vervullen zonder partner / Uitgeverij Frisse zin / 2013 / 55 pag.

Alleen een kind is niet via de reguliere boekhandel verkrijgbaar. Het is te bestellen als e-book of als 'echt' boek:

 

Barbara Lammerts van Bueren - maart 2013

 

Tags: ervaringsverhaal, solomoederschap