facebook  linkedin  twitter

 "Wat ben ik blij dat ik naar de workshop geweest ben: de beste investering tot nu toe om stappen in het proces naar solomoederschap te zetten"
(workshop Stilstaan bij je kinderwens)

Na gebruik weggooien - André de Geus

alt

Na gebruik weggooien is het verhaal van donor Job die samen met het lesbische stel Moniet en Linda twee dochters krijgt. Hij vertelt over het hele proces van gevraagd worden als donor, de geboorte van beide dochters en het zoeken naar een goede vorm voor gedeeld ouderschap.

Dat laaste blijkt in de praktijk een stuk lastiger dan voorzien: de moeders hebben hele eigen ideeën over wat goed is voor de kinderen, en (donor)vader Job blijkt daar steeds moeilijker in te passen. Uiteindelijk kiest hij ervoor, in het belang van de kinderen, om zijn actieve rol in hun leven op te geven.

Noodzaak van contact tussen donor en kind

'André de Geus (1971) baseert het verhaal van Na gebruik weggooien op zijn eigen ervaring als (zaaddonor)vader.

Met dit boek wil André een discussie op gang brengen over de noodzaak om als vader contact te houden met je kinderen als de relatie met hun moeder(s) onherstelbaar is beschadigd.

'Is omgang van kinderen met hun vader een kinderrecht waarvoor de vader zich in zou moeten blijven zetten'. Of 'is het voor de kinderen wenselijker op te groeien in een rustige stabiele omgeving zonder vader'.

Donorperspectief

Na gebruik weggooien is een boek geschreven vanuit de andere kant van de kinderwens, de kant van een donor, en alleen daarom al heel interessant om te lezen.

Daarnaast geeft het boek een idee over hoe complex het delen van ouderschap is. Als jij kiest voor een bekende donor met een (beperkte) vaderrol, kan het een mooie aanleiding vormen voor gesprekken met jouw donor.

Een aanrader!

 

André de Geus / Na gebruik weggooien. Van vaderwens tot wensvader / Uitgeverij Tru(s)t / 2011

Na gebruik weggooien - bestellen bij bol.com

 

Barbara Lammerts van Bueren - juli 2012

Tags: spermadonor, donorkind, bekende donor