facebook  linkedin  twitter

 "Niet uit hoeven leggen hoe diep de wens voor een kind zit en hoeveel verdriet het doet om afscheid te moeten nemen van het idee samen met een partner een kind te krijgen"

Happy in m'n eentje

libellebelgie

Happy in m'n eentje... maar wel mét kinderen!

Vorige maand mocht ik mijn verhaal doen in de Belgische Libelle: de eerste stappen over de grens!

En een mooie opmaat voor de workshop 'Single & kinderwens' die ik op 28 juni 2014 in Antwerpen gaf, samen met Sara Coster en Carolina Konijn.

Sara is gespecialiseerd in gezinnen 'met een roze tintje', denk bijvoorbeeld aan een co-ouderschapsconstructie van een single vrouw met een homostel.

Carolina begeleidt single vrouwen in hun rouwproces bij (definitieve) ongwenste kinderloosheid.

 

Ook Isabelle doet haar verhaal

libellebelgie-isabelle

 

"Tegen mijn dertigste was het verlangen naar een kind sterker geworden dan dat naar een man. Ik ploos uit hoe de procedure om Bewust Alleenstaande Moeder te worden in z'n werk ging en in het jaar dat ik 35 werd, besloot ik ervoor te gaan.

[...]

Ik ben ongelooflijk blij dat ik de stap heb gezet. Mijn leven is compleet nu, en mijn gezin ook. Elise heeft het gemis van een partner weggenomen.

[...]

Natuurlijk zou het fijn zijn als er voor Elise in de toekomst nog een vaderfiguur bij komt. Maar komt die er niet: ook goed. Met z'n tweetjes hebben we het goed."

 

Bron: Sanne de Lee, 'Happy in m'n eentje', in: Libelle (België), nr. 18, 30 april 2014