facebook  linkedin  twitter

"Je boek en je coaching hebben mij geholpen een weloverwogen keuze te maken. Ik zou jouw hulp iedereen die het alleenstaand moederschap overweegt aanraden."
(individuele coaching)

  • Start
  • Blog
  • Dilemma: zal ik single moeder worden?

Dilemma: zal ik single moeder worden?

dilemma1

Kim is 37 en heeft geen relatie. Al sinds haar 20e heeft ze een kinderwens en nu ze de 40 nadert overweegt ze om alleenstaand moeder te worden. Maar is alleen een kind opvoeden niet te zwaar? Of moet ze afscheid nemen van haar kinderwens en accepteren dat ze nooit moeder zal worden?

In het EO programma Dilemma krijgt Kim advies.

 

Vier (ervarings)deskundigen gaan met Kim in gesprek over haar dilemma:

de solomoeder

Jessica, had geen partner en wel een kinderwens. Zij koos ervoor alleen een kind te krijgen en vertelt eerlijk over haar leven als solomoeder.

de vrouw die niet  voor een kind koos

Marjan, had ook geen partner en wel een kinderwens. Zij besloot níet voor het solomoederschap te kiezen en bleef ongewild kinderloos.

het kind

Ties is donorkind en werd het grootste deel van zijn kindertijd alleen door zijn moeder opgevoed.

de coach (en ervaringsdeskundig solomoeder)

En ook ik, Barbara, met zes jaar ervaring in de begeleiding van vrouwen die juist met dit dilemma worstelen, mocht reageren op de vragen en zorgen van Kim.

 

Het is een mooie, genuanceerde uitzending geworden. Ik ben ook trots op Jessica en Marjan, beide oud-deelneemsters aan een workshop van Alleen met kinderwens, die zo eerlijk hun verhaal wilden delen.

 

Deze aflevering werd uitgezonden op zaterdag 4 juli 2015, en is terug te zien op Uitzending gemist. Zeer de moeite waard!

 

EO Dilemma, aflevering: Alleenstaande moeder worden, ja of nee? - Zaterdag 4 juli 2015