facebook  linkedin  twitter

"Een stevige leidraad om wekelijks actief met mijn kinderwens bezig te zijn. Het gaf structuur in mijn 'heen-en-weer' hinkende gedachten en mijn vermijdingsgedrag."
(online Wenskracht programma)

Koers Solomoederschap (online) - 3 modules

Weet jij al wel dat je voor solomoederschap zou willen kiezen, maar heb je behoefte aan (meer) houvast en vertrouwen? Of weet jij het juist nog helemaal niet zo zeker, en wil je op onderzoek en zo ervaren of de optie solomoederschap jou past?

Het online Koers Solomoederschap traject helpt om koers te zetten of koers te bepalen.

 

 

 

Goed voorbereid en met vertrouwen koers zetten

Eigenlijk weet je wel dat je voor solomoederschap gaat kiezen. En toch knaagt er soms nog iets. Een beetje twijfel, wat onzekerheid of je wel echt overal aan hebt gedacht. Je hebt behoefte om alle aspecten van de keuze voor solomoederschap nog eens langs te lopen.

De modules van Koers Solomoederschap helpen je om gestructureerd stil te staan bij de persoonlijke, de moreel-ethische en de praktische kant van solomoederschap.

Een laatste check, om zeker te weten dat je goed voorbereid bent. Om  het vertrouwen in jezelf en je keuze voor solomoederschap (verder) te vergroten en verstevigen.

 

Actief aan de slag om koers te bepalen

Denk jij wel eens aan de optie ‘solomoeder’, maar heb je nog geen idee of het echt iets voor jou zou kunnen zijn? Heb je ook eigenlijk geen idee waar je zou moeten beginnen, om op die vraag jouw antwoord te vinden? Dan helpt Koers Solomoederschap je om jouw koers te gaan bepalen.

De modules bieden je structuur en houvast. De grote vraag ‘solomoederschap ja of nee’ wordt behapbaar gemaakt door hem op te delen in heel veel kleinere vragen. Door stap voor stap op onderzoek te gaan.

De antwoorden op al die vragen die je hebt, komen niet vanzelf. Daarvoor moet jij in actie komen, en het Koers Solomoederschap traject helpt je daarbij.

Door je overzicht te bieden, door een structuur aan te reiken en een stok achter de deur te zijn, door grote vragen kleiner te maken, door zorgen die je hebt op een praktische en concrete manier te onderzoeken.

 

Het Koers Solomoederschap traject bestaat uit 3 modules, die ook los van elkaar te volgen zijn. De informatie en opdrachten van de drie modules vormen samen een werkboek van ruim 50 pagina's.

 

Voorkennis: ik ga ervan uit dat je mijn boek Geen partner, wel een kinderwens hebt gelezen en/of de Kinderwens Wegwijzer informatiebijeenkomst hebt bijgewoond.

 

MODULE 1 – ‘WIL IK (ALLEEN) EEN KIND?’ OVER DE PERSOONLIJKE KANT VAN DE KEUZE

Solomoederschap is een optie voor single vrouwen met een kinderwens. Maar is het ook een keuze die bij jou past?

Een module over persoonlijke aspecten.

Lees meer over module 1.

 

MODULE 2 – ‘MAG IK ALLEEN VOOR EEN KIND KIEZEN?’ OVER DE MOREEL-ETHISCHE KANT VAN DE KEUZE

Kiezen voor solomoederschap betekent dat jouw kind op zal groeien in een eenoudergezin. Dat je aangewezen bent op de hulp van een spermadonor – via de spermabank, of van iemand die je kent. Mag jij deze keuzes maken voor je kind?

Een module over de moreel-ethische aspecten.

Lees meer over module 2

 

MODULE 3 – ‘KAN IK HET ALLeeN?’ OVER DE PRAKTISCHE KANTEN VAN DE KEUZE

Alleen een kind krijgen betekent dat jij zowel voor je kind als voor het gezinsinkomen moet zorgen. Hoe ga jij dat doen? Aan bod komen onder meer: jij als persoon, je netwerk, financiën, werk en kinderopvang.

Een module over de praktische aspecten.

Lees meer over module 3

 

zelf doen

De opdrachten nodigen jou uit om op onderzoek te gaan, om na te denken over hoe aspecten van de keuze voor solomoederschap voor jou zijn. Dat kun je heel goed zelf. Toch is het zeker zinvol om jouw gedachten te delen, om erover in gesprek te gaan. Bij jezelf te toetsen wat de blik of het oordeel van anderen doet. Je misschien kritisch laten bevragen.

Dat kun je heel goed zelf organiseren. Met een vriend of vriendin, met je moeder of vader, een broer of zus.

Maar het kan ook fijn zijn om te sparren met een buitenstaander, iemand die geen deel uitmaakt van jouw leven. Maar wel kennis van zaken heeft, en met een beetje afstand mee kan kijken naar jouw specifieke situatie.

Daarom kan het zinvol zijn om de module af te ronden met een individueel coachingsgesprek. 

 

samen doen

Heb je juist, of ook, behoefte aan contact met vrouwen die met dezelfde vragen bezig zijn als jij? Dan is een groepsstart iets voor jou!

Koers solomoederschap in een groep volgen, betekent gezamenlijk starten, een aantal online bijeenkomsten (via Zoom) en op Facebook een (voor niet-leden niet zichtbare of vindbare) groep waar je elkaar kunt treffen en uitwisselen over de opdrachten. Ook ik ben daar als coach regelmatige ‘aanwezig’ om te reageren op algemene vragen.

 

Tijdsinvestering

Het kost tijd, om de modules uit dit traject op een goede en zinvolle manier te doorlopen. Twee uur per week is wel het minimum, liever nog wat meer. Dat hoeft geen aaneengesloten tijd te zijn – ook in verloren momenten kun je je gedachten laten gaan. Maar reserveer wel af en toe een aaneengesloten blok van minimaal 2 uur, om er met je volle aandacht mee bezig te zijn.

 

kosten en aanmelden

Groepsstart

Als je ervoor kiest om mee te doen met een groepsstart, krijg je:

  • de 3 modules van het Koers-programma
  • 4 online bijeenkomsten via Zoom
  • een online plek om elkaar te ontmoeten en uit te wisselen (verborgen Facebookgroep)

Het eerstvolgende groepstraject start op nog niet bekend

Praktische informatie
  • Data: 
  • Tijd: de bijeenkomsten starten om 19.30 uur. Afhankelijk van de groepsgrootte zullen ze 1 - 1,5 uur duren. 
  • Plaats: online, via Zoom
  • Deelnamekosten: € 347
aanmelden

Meedoen met het groepstraject? Via deze link meld je je aan. Je komt dan in een beveiligde omgeving waar je de betaling kunt regelen via iDeal.

 

Losse module

Misschien is maar één van de modules voor jou relevant. Dat kan. Daarom zijn de modules ook los van elkaar en van een groepstraject te volgen. Er is dan geen contact met deelgenoten.

Per module ontvang je zes weken lang wekelijks een mail met informatie en opdrachten. Na afloop is er eenmalig persoonlijk mailcontact met mij als coach, waarin je je vragen kunt stellen over het thema van de module. 

Het volgen van een losse module kan ook een goede voorbereiding zijn van een Sprintweek individuele schrijfcoaching. 

Een losse module kost € 97.

AANMELDEN

Via onderstaande links kun je je aanmelden voor een losse module. Je komt dan in een beveiligde omgeving waar je de betaling kunt regelen via iDeal.

Na aanmelding ontvang je meteen de introductiemail, ook wel ‘week 0’, en de mail van week 1 van de betreffende module. 

 

Op je aanmelding is de wettelijke bedenktijd voor internetaankopen van toepassing. Dit houdt in dat je tot 14 dagen na inschrijving (maar uiterlijk 1 dag na ontvangst van de eerste mail) zonder opgaaf van reden je inschrijving kunt intrekken en recht hebt op teruggave van reeds betaalde bedragen.