facebook  linkedin  twitter


"Wat een inspirerende dag! Ik voel me gesterkt, en ervaar meer rust en lichtheid rondom mijn kinderwens"

(workshop Stilstaan bij je kinderwens)

Thema-avond: Rondom donoren

Als single vrouw die haar kinderwens wil realiseren, zul je op zoek moeten naar een donor. Op deze thema-avond krijg je niet alleen informatie over de mogelijkheden, maar staan we ook stil bij de morele dilemma's. Want de keuze voor een donor, is een keuze voor het leven.

Datum:  medio november/december

Geen partner, dan maar een donor?

Als je de keuze hebt gemaakt om ook zonder partner een gezin te willen stichten, zul je een donor nodig hebben om zwanger te raken. Je kunt naar de spermabank óf je kunt zelf op zoek naar een donor.

In beide gevallen is het zinvol om stil te staan bij de impact van de keuze voor een donor. Want het is geen keuze als 'oplossing' voor de ontbrekende partner.

Het is een keuze die een leven lang doorwerkt.

In jouw leven, maar meer nog in het leven van je kind.

De mogelijkheden op een rijtje

Voor je een definitieve keuze maakt, is het belangrijk dat je weet welke mogelijkheden er zijn. Informatie vergaren dus. Over verschillende type donoren, over klinieken en spermabanken waar je tercht kunt, over wachtlijsten.

Maar ook over de optie om zelf iemand te benaderen: hoe doe je dat, wat spreek je af en wat zijn de juridische consequenties.

En minstens zo belangrijk: wat zijn ervaringen van donorkinderen? Wat hebben zij voor advies aan wensmoeders?

Welke keuze past jou?

Uiteindelijk zul je een keuze moeten maken die 1. recht doet aan de belangen van je toekomstige kind en 2. waar jij vertrouwen in hebt.

Dat is lang niet altijd eenvoudig, om tot díe keuze te komen waar jij je goed bij voelt. Een keuze waar jij ook in de toekomst naar je kind en naar je omgeving mee uit de voeten kunt.

 

Een donorkind, en dan?

Het is ook belangrijk om je nu al af te vragen hoe jij straks het verhaal van 'hoe jouw kind er kwam' gaat delen. Allereerst natuurlijk met je kind zelf, maar zeker ook met mensen in je omgeving.

Met wie deel je wat? En op welk moment? Welke woorden gebruik je? Wat is het verschil tussen een 'geheim' en 'privacy'?

Belangrijke vervolgvragen waarop geen eenduidige antwoorden zijn. Door er nu al over na te denken, en in gesprek te gaan met andere vrouwen die zichzelf deze zelfde vragen stellen, zul je meer vertrouwd raken met het thema. En gaan ervaren welke weg en welke woorden jou passen.

 

De opzet van de thema-avond

Het eerste deel van de avond is informatief.

Aan bod komen de opties, achtergrondinformatie, een overzicht van spermabanken, de optie 'Denemarken', handige tips voor als je zelf op zoek wilt naar een donor, juridische consequenties van verschillende opties.

Het tweede deel van de avond gaan we met elkaar in gesprek.

Over wat het betekent om te kiezen voor een donor. Hoe je dat nu en in de toekomst voor je ziet, waar je tegen op ziet.

Er is ruimte voor de vragen en dilemma's die jou bezighouden.

 

Door wie?

De avond wordt verzorgd door Barbara Lammerts van Bueren, alleenstaand en moeder van twee dochters: de oudste kreeg ik met de hulp van een bevriende donor, de jongste heb ik geadopteerd.

Naast mijn eigen ervaring heb ik de afgelopen zes jaar vanuit mijn Alleen met kinderwens-praktijk ruim 500 vrouwen gesproken en begeleid bij de vragen, dilemma's en twijfels die zij tegenkwamen bij hun zoektocht naar wegen om hun kinderwens ook zonder partner vorm te geven.

De praktische en moreel/ethische dilemma's rondom de keuze voor een donor vormen daar een substantieel deel van.

Naast deze ervaringskennis heb ik mij de afgelopen jaren ook verdiept in onderzoek in binnen- en buitenland, en heb ik een breed netwerk opgebouwd met artsen, psychologen, onderzoekers, wensmoeders, solomoeders en (donor)kinderen.

 

Praktische informatie:

Datum: dinsdag 13 november 2018 is komen te vervallen; nieuwe datum volg snel
Tijd: van 19.30 - 21.45 uur
Plaats: Utrecht
Deelnamekosten: € 57 - inclusief btw, koffie/thee

 

Via deze link of de knop hieronder kom je in een beveiligde internetomgeving waar je je gegevens in kunt voeren, en kunt betalen via iDeal. Daarmee is je deelname geregeld.

Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding per mail.

Ja, ik kom

 

 

Op je aanmelding is de wettelijke bedenktijd voor internetaankopen van toepassing. Dit houdt in dat je tot 14 dagen na inschrijving zonder opgaaf van reden je inschrijving kunt intrekken en recht hebt op teruggave van reeds betaalde bedragen.

Tags: donor, spermadonor, KID