facebook  linkedin  twitter


"Wat een inspirerende dag! Ik voel me gesterkt, en ervaar meer rust en lichtheid rondom mijn kinderwens"

(workshop Stilstaan bij je kinderwens)

Niet alleen maar leuk

slaapkindjeslaap

De Vlaamse journaliste en columniste Lotte Debrouwere koos er drie jaar geleden voor om alleen een kind op de wereld te zetten. Het leven met een vikingdochter, die moeiteloos switcht tussen schattige prinses en kleine dictator, blijkt net iets minder rooskleurig dan gedacht.

Ze schreef er een boekje over: Slaap kindje slaap verdomme.

kernen van goed ouderschap

woordwolk kernen ouderschap

Goed solomoederschap begint al lang voordat je kind er is. Met de keuze voor een donor die je kind kan kennen (een B-donor via de spermabank of een bekende donor). En met het jezelf vertrouwd maken met het verhaal van hoe jouw kind er kwam. Zodat jij straks met vertrouwen je kind kunt vertellen over zijn ontstaansgeschiedenis.

'Ik ga even zaad halen'

ikgaevenzaadhalen cover


‘Weet je, ik ben zesendertig en ik heb al jaren een kinderwens. Vanochtend lag ik in mijn bed en zei ik hardop: ‘Ik ga ervoor, dan maar alleen.’ ‘ (p. 13)


Het is maart 2012 als Suzanne het pad richting solomoederschap op gaat. En ze neemt ons mee: in haar boek ‘Ik ga even zaad halen’ beschrijft ze met vaart en humor wat zij zoal tegenkomt.

En wat een herkenning!

Hechting en het belang van het kind

Kids en co cover

Het belang van het kind bezien vanuit de hechtingstheorie. Dat is een interessante! Want bij het belang van het kind, in relatie tot single wensmoeders, dacht ik vooral aan het donoraspect, en het opgroeien zonder vader in het gezin.  

Psycholoog Joriene de Vos schreef een boek over co-ouderschap in een niet traditioneel gezin. Een single vrouw of lesbisch stel die de bewuste keuze maakt om samen met een single man of homostel een kind te krijgen en op te voeden.

Een recensie en wat gedachten.

Fictieve singles met een kinderwens

Bloed zaad en tranen

Ik liep er bij de kringloop tegenaan, twee boeken van Ciel van Sambeek die ik al een paar jaar geleden las. Boeken waarin vrouwen in hun eentje voor het moederschap kiezen.

Er zijn bij mijn weten nauwelijks tot geen (Nederlandse) romans die gaan over alleenstaande vrouwen en hun kinderwens. Dus: fijn dat het thema in deze boeken een plek kreeg, jammer dat er niet het fraaiste beeld van deze vrouwen wordt neergezet.

(en ken jij andere boeken, laat het me weten!)