facebook  linkedin  twitter


"Wat een inspirerende dag! Ik voel me gesterkt, en ervaar meer rust en lichtheid rondom mijn kinderwens"

(workshop Stilstaan bij je kinderwens)

Koers Solomoederschap - 3 modules

Weet jij al wel dat je voor solomoederschap zou willen kiezen, maar heb je behoefte aan (meer) houvast en vertrouwen? Of weet jij het juist nog helemaal niet zo zeker, en wil je op onderzoek en zo ervaren of de optie solomoederschap jou past?

Het online Koers Solomoederschap traject helpt om koers te zetten of koers te bepalen.

Startdatum: 1 oktober 2018

 

Weet jij eigenlijk al wel dat je voor solomoederschap zou willen kiezen, en heb je behoefte aan houvast, aan structuur bij het zetten van de eerste stappen in die richting? Behoefte om nog eens goed stil te staan bij alles wat bij de keuze voor solomoederschap komt kijken? Dan helpt het Koers Solomoederschap traject jou om koers te gaan zetten richting solomoederschap. Om goed voorbereid te zijn. Om het vertrouwen in jezelf als solomoeder te vergroten en verstevigen.

Weet jij nog helemaal niet zo zeker of solomoederschap  jouw pad zal zijn, en wil je dat verder onderzoeken, dan helpt het Koers Solomoederschap traject jou om jouw koers te gaan bepalen. Door in beweging te komen ga je ervaren of ‘koers solomoederschap’ jou past.

Het Koers Solomoederschap traject bestaat uit 3 modules, die ook los van elkaar te volgen zijn.

Voorkennis: ik ga ervan uit dat je mijn boek Geen partner, wel een kinderwens hebt gelezen en/of de Kinderwens Wegwijzer informatiebijeenkomst hebt bijgewoond.

 

Module 1 – Wat wil jij? Over de persoonlijke kant van de keuze

Als je geen partner hebt, en wel een kinderwens, is solomoederschap een optie. Maar is het ook een keuze die bij jou past? In deze module kijken we naar het verhaal van jouw kinderwens, naar de verlangens áchter die wens, naar dat wat voor jou in het leven van wezenlijk belang is.

Hoe verhoudt jouw kinderwens zich tot je verlangen naar een partner? En wanneer is het moment daar om daadwerkelijk het beeld van je gedroomde gezin los te laten en de stap naar solomoederschap te zetten?

In deze eerste module onderzoek je de persoonlijke aspecten van de keuze voor solomoederschap: past het jóu? Wil jij de keuze voor solomoederschap maken?

 

Module 2 – Wat vind jij? Over de moreel-ethische kant van de keuze

Kiezen voor solomoederschap betekent dat jouw kind op zal groeien in een eenoudergezin. Dat je aangewezen bent op de hulp van een spermadonor – via de spermabank, of iemand die je kent.

Hoe is dat voor jou? En wat kan het voor je kind betekenen? Want de keuze om gebruik te maken van een donor, is er een die een leven lang doorwerkt. Daarom is het heel belangrijk om nú al stil te staan bij de rol die je de donor wilt geven in het leven van je kind. Welke woorden je wilt gaan gebruiken, en wat je met je omgeving deelt.

In deze tweede module onderzoek je de moreel-ethische aspecten van de keuze voor solomoederschap. Mag jij de keuze maken dat je kind opgroeit bij één ouder en de helft van zijn genetische achtergrond misschien (lange tijd) niet kent?

[Om jouw weg te vinden rondom het thema donorconceptie is het belangrijk om te weten wat de mogelijkheden zijn en wat voor donorkinderen belangrijk is. Het kan zinvol zijn om hiervoor je licht op te steken bij de thema-avond Rondom donoren. Deze staat gepland aan het begin van de module, maar is niet in de prijs inbegrepen. Volg je module 2, dan kun je met korting deelnemen aan de thema-avond]

 

Module 3 – Hoe ga jij het doen? Over de praktische kanten van de keuze

Alleen een kind krijgen betekent dat jij zowel voor je kind als voor het gezinsinkomen moet zorgen. Hoe ga jij dat doen?

Je onderzoekt de persoonlijke kant van een keuze voor solomoederschap: waar ligt jouw kracht, wat zijn jouw sterke kanten, en waar liggen voor jou valkuilen? Hoe is het gesteld met jouw lijf en leden? En ook: hoe ziet jouw leefsituatie (werken, wonen) en netwerk er uit?

Verder breng je de financiële consequenties van de keuze voor solomoederschap in kaart, en bekijk je hoe jij straks werken en zorgen zo goed mogelijk kunt combineren.

 

basis- of uitgebreid - jij kiest

Iedere module duurt zes weken. De modules van het Koers Solomoederschap traject zijn zo gepland dat je het hele traject in 18 weken kunt doorlopen. De modules zijn ook los van elkaar te volgen.

Het Koers Solomoederschap traject wordt in 2 varianten aangeboden: de basisvariant, waarin je het programma zelfstandig doorloopt, en een uitgebreide variant, waarin je wekelijks per mail contact hebt met mij als coach.

Losse modules zijn alleen in de basisvariant te volgen.

basis: zelf doen

In de basis-variant krijg je iedere week een mail met informatie en een opdracht. In een geheime (= voor niet-leden onzichtbare en onvindbare) Facebookgroep kun je met mededeelnemers uitwisselen over de opdrachten. Ook ik ben daar als coach regelmatige ‘aanwezig’.

uitgebreid: met persoonlijke begeleiding

Heb je behoefte aan meer persoonlijke begeleiding, dan kun je kiezen voor een uitgebreidere variant: naast de wekelijkse mail en de geheime Facebookgroep, kun je iedere week je uitgewerkte opdracht mailen en eventuele aanvullende vragen stellen. In een persoonlijk mailcontact geef ik coachende feedback op je opdrachten en beantwoord ik je vragen.

 

kosten, data en aanmelden

Het hele Koers Solomoederschap traject kost € 377 (basis) of € 617 (uitgebreid). Kies je voor dit totaaltraject, dan kun je ook in 4 maandelijkse termijnen betalen: in de basisvariant is dat 4x € 97, in de uitgebreide variant is dat 4x € 157.

Een losse module kost € 147 (basis)

Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw.

Startdata
  • 1 oktober 2018 – module 1
  • 12 november 2018 – module 2
  • 7 januari 2019 – module 3
  • 18 februari 2019 – module 1
  • 1 april 2019 – module 2
  • 13 mei 2019 – module 3

Een compleet traject van 3 modules kan op ieder van de startdata beginnen. Daarmee kan de volgorde dus verschillen. Een voorbeeld: start je op 1 oktober, dan volg je eerst module 1, dan module 2 en tot slot module 3; start je op 12 november, dan volg je eerst module 2, dan module 3 en tot slot module 1.

 

aanmelden

Via onderstaande links kun je je aanmelden voor één of een serie modules. Je komt dan in een beveiligde omgeving waar je de betaling (van het totaalbedrag of de eerste termijn) kunt regelen via iDeal. 

Ik meld me aan voor:

compleet traject van 3 modules

3 modules (basis) - start op 1 oktober 2018 - € 377

3 modules (basis) - start op 1 oktober 2018 - termijnbetaling: 4x € 97

3 modules (uitgebreid - met persoonlijke begeleiding) - start op 1 oktober 2018 - € 617

3 modules (uitgebreid - met persoonlijke begeleiding) - start op 1 oktober 2018 - termijnbetaling: 4x € 157

 

losse modules

module 1 - persoonlijk - start op 1 oktober 2018 - € 147

module 2 - moreel/ethisch - start op 12 november 2018 - € 147

module 3 - praktisch - start op 7 januari 2019 - € 147

 

Op je aanmelding is de wettelijke bedenktijd voor internetaankopen van toepassing. Dit houdt in dat je tot 14 dagen na inschrijving (maar uiterlijk 1 dag na ontvangst van de eerste mail) zonder opgaaf van reden je inschrijving kunt intrekken en recht hebt op teruggave van reeds betaalde bedragen.